Запечені фаршировані перці. Страшно сезонний рецепт на Геллоувін

фаршировані перці на Геллоувін

Щоб не з гарбузами єдиними асоціювався Геллоувін, то сьогодні приготуємо запечені фаршировані перці. Такі “корисні мармизи” точно сподобаються діткам. Використовуємо тільки локальні і сезонні продукти. Переходимо до перців, але якщо треба рецепт з гарбуза, то в нас є рецепти і з гарбуза.

Нам знадобиться:

перець болгарський – 5 шт

курячий фарш – 400 г

помідори – 3 великі

помідори перетерті (пасата) – 1 стакан

цибуля ріпчаста – 1 шт

часник – 2 зубчика

морква – 1 шт

селера стеблова (якщо немає, то можна корінь) – 2 стебла

фета або м’який козиний сир- 100 г

базилік свіжий або сушений

цукор – 1 ст. л.

олія оливкова – 2 ст. л

сіль

перець

Розігріти духовку до 200 градусів

Готуємо начинку

На розігріту сковорідку виливаємо олію. У мене не було свіжого базиліку, тому я використала олію з базиліком, щоб наситити смаком трав.

Додаємо м’ясо і підсмажуємо доки не підрум’яниться. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Коли м’ясо підрум’яниться, додаємо цтибулю і витискаємо часник через часникодавку. Моркву тремо на терці (дрібні очка) і додаємо в сковорідку. Селеру нарізаємо на скибочки (якщо використовуєте корінь селери, то наріжте дрібними кубиками), а помідори – кубиками. Все відправляємо в сковорідку до м’яса. Вливаємо перетерті помідори. Якщо немає таких помідорів, то просто візьміть більше помідорів і 1-2 ч.л. томатної пасти. Додаємо цукор і спеції. Смажимо скільки треба, щоб овочі зм’якли і добре проготувалися. Вкінці додаємо фету. 

Фаршируємо перці

В кожного перцю зрізаємо шапочки. Вибираємо насіння і все зайве всерединці. Вирізаємо очі, ніс, рот, як би робили це в гарбуза. Складаємо перці в форму для запікання, наповнюємо начинкою і накриваємо зрізаними капелюшками.

Запікаємо

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 20-25 хвилин.

Вийшла цілком самостійна і тематична страва. Можна ще зробити в додачу овочі-гриль (духовка і так працює) і подати з якимось цікавим соусом. Як вже тематично, то мабуть червоним 😉

Ось і все. Досить просто і швидко. А якщо розділити приготування на два процеси – приготувати начинку в один день, а на другий день тільки скласти і запекти страву, то це ще більше пришвидшить процес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *