Щоб не з гарбузами єдиними асоціювався Геллоувін, то сьогодні приготуємо запечені фаршировані перці. Такі “корисні мармизи” точно сподобаються діткам. Використовуємо тільки локальні і сезонні продукти. Переходимо до перців, але якщо треба рецепт з гарбуза, то в нас є рецепти і з гарбуза.
Нам знадобиться:
перець болгарський – 5 шт
курячий фарш – 400 г
помідори – 3 великі
помідори перетерті (пасата) – 1 стакан
цибуля ріпчаста – 1 шт
часник – 2 зубчика
морква – 1 шт
селера стеблова (якщо немає, то можна корінь) – 2 стебла
фета або м’який козиний сир- 100 г
базилік свіжий або сушений
цукор – 1 ст. л.
олія оливкова – 2 ст. л
сіль
перець
Розігріти духовку до 200 градусів
Готуємо начинку
На розігріту сковорідку виливаємо олію. У мене не було свіжого базиліку, тому я використала олію з базиліком, щоб наситити смаком трав.
Додаємо м’ясо і підсмажуємо доки не підрум’яниться. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Коли м’ясо підрум’яниться, додаємо цтибулю і витискаємо часник через часникодавку. Моркву тремо на терці (дрібні очка) і додаємо в сковорідку. Селеру нарізаємо на скибочки (якщо використовуєте корінь селери, то наріжте дрібними кубиками), а помідори – кубиками. Все відправляємо в сковорідку до м’яса. Вливаємо перетерті помідори. Якщо немає таких помідорів, то просто візьміть більше помідорів і 1-2 ч.л. томатної пасти. Додаємо цукор і спеції. Смажимо скільки треба, щоб овочі зм’якли і добре проготувалися. Вкінці додаємо фету.
Фаршируємо перці
В кожного перцю зрізаємо шапочки. Вибираємо насіння і все зайве всерединці. Вирізаємо очі, ніс, рот, як би робили це в гарбуза. Складаємо перці в форму для запікання, наповнюємо начинкою і накриваємо зрізаними капелюшками.
Запікаємо
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 20-25 хвилин.
Вийшла цілком самостійна і тематична страва. Можна ще зробити в додачу овочі-гриль (духовка і так працює) і подати з якимось цікавим соусом. Як вже тематично, то мабуть червоним 😉
Ось і все. Досить просто і швидко. А якщо розділити приготування на два процеси – приготувати начинку в один день, а на другий день тільки скласти і запекти страву, то це ще більше пришвидшить процес.