Тест-драйв соусів для барбекю, або нащо тобі той магазинний кетчуп. Розділ перший

Соуси nabazari.in.ua
Ну що, на календарі останній місяць літа. Час пікніків у розпалі. Куди б ви не їхали – в ліс, на дачу, на озеро чи на море, хоча б раз, а “шашлику” вам не уникнути. Та й навіщо опиратися. Страва на відкритому вогні, набагато краща, за аналогічну зі сковорідки.
 
Рахуйте самі: економите газ (краще для гаманця) – раз, не використовуєте масло для обсмажування (краще для здоров’я) – два, знаходитесь і готуєте на свіжому повітрі (ще краще для здоров’я) – три і спілкуєтеся з близькими (краще для душі) – чотири. І оскільки ми вже стільки всього говоримо про користь, то і те, що саме ви будете їсти має значення. Звичайно ж було б добре, щоб на столі було м’ясо чи домашні ковбаски, овочі, як свіжі, так і гриль, сири і лаваш чи домашній хліб. Але сьогоднішня розмова про те, що всім цім продуктам надасть ще більшого смаку та забарвлення, а саме про соуси.
 
Розпочинаємо тест-драйв. Одразу звертаю вашу увагу на те, що це не реклама (може колись). Мета цих статей – познайомити вас з асортиментом продуктів які ви можете придбати Nabazari. Я за власні гроші (наразі) замовляю продукти, проходячи шлях покупця і розповідаю свою, а іноді і не тільки свою, суб’єктивну думку. Всі ми різні, смаки різні, думки різні, тому ставтеся до усього написаного, як до дуже розгорнутого відгуку звичайного покупця.
 
Отже, соуси. Зі всіх виробників представлених nabazari.in.ua, я обрала по 2 соуси, які добре підходять для барбекю. Деякий вибір я зробила самостійно, а деколи радилася з виробниками (про це нижче). Для дегустації було зібрано 6 людей різної статі, віку, сфери діяльності та уподобань.
 
Хотіла порівнювати категоріями (подібні соуси від різних виробників), але подумала я про це, коли всі соуси вже були в мене, тому йтимемо по виробниках.
 
Шкварка – домашні лєґуміни
 
 
 
Виробник. Шкварка – домашні лєґуміни, м. Львів
Як купити.Упакування. Придбала на ярмарці у Львові. Власне це єдиний спосіб придбати соуси фізично з рук в руки. Шкварка бувають на багатьох ярмарках у різних містах України. У іншому випадку прийдеться замовляти онлайн з доставкою. Взяли без упакування, тому тут сказати нічого.
 
 
“Весела сливка”
 
Заявка виробника. Не дуже гострий, з яскравим кисло-солодкавим сливовим смаком. Можна їсти просто ложкою!
Ціна. 50 грн за 250 мл. Досить гарна ціна за такий об’єм.
Етикетка. З крафтового паперу. В стилі “rustic”, як модно зараз казати. Найбільшу частину займає назва та логотип. Є склад, термін придатності та умови зберігання.
 

vesela slyvka shkvarka nabazari.in.ua

 
Зовнішній вигляд. Соус густий, не гомогенізований. Можете розгледіти окремі складники. Добре це чи погано вирішуйте самі. Мені таке до вподоби. Краще так, ніж коли соус як водичка.
Смак. Соус лагідний. Через декілька секунд після попадання в рот, відчувається легка гострота. Взагалі, для любителів гострого здасться десертом. Як на мене, тут забагато кропу. Кріп – дуже активна пряність і тому його завжди дуже чути в стравах. Не скажу, що він якось дуже перебиває смак соусу, чи псує його – ні, просто ви його відчуєте, можливо навіть більше ніж сливу.
З чим їсти. Мені здається такий соус підійде до усього. Нам пішло і з м’ясом і з ковбасками і до овочів гриль було добре. Я спробувала і з сиром і просто на хлібець.
Вирок. Заявку виробника підтверджено. Цей соус дійсно можна їсти ложкою. Він приємний кисло-солодкий з легкою гостринкою. Їсти можна всім! Особисто я куплю ще.
 
 
    “Полум’яний румбамбар”
 
 
Заявка виробника. Цей сос додасть до ваших страв витонченого, солодкуватого і, звісно, гостренького аромату. Справжня знахідка для ґаздів і ґаздинь, які жити не можуть без натуральної пікантності.
Ціна. 50 грн за 250 мл. Досить гарна ціна за такий об’єм.
Етикетка. З крафтового паперу. В стилі “rustic”, як модно зараз казати. Найбільшу частину займає назва та логотип. Є склад, термін придатності та умови зберігання. Ну ви зрозуміли, все так само як і в “Сливки” – один виробник все таки.
 
 
Зовнішній вигляд. Цей соус також густий та не гомогенізований. Прям чітко можна виокремити ревінь.
Смак. Ревінь добре відчувається….перші дві секунди, а потім у роті спалахує вогонь. І це ще не самий гострий соус зі “шкварківської” лінійки.  Тут вже поціновувачі гострого втішаться більше. Взагалі смак цього соусу гарно збалансований. Жоден зі складників не перетягує ковдру на себе. Ну принаймні, до моменту феєрверку в роті.
З чим їсти. Цей соус теж досить універсальний. Хоча їсти його сиром було би набагато краще без пекучих спалахів, бо тоді не тільки смак самого соусу, а й сиру губиться десь в недрах гостроти. Хоча, якщо ви є шанувальником дядечка Сковіле, то тут вам теж ловити нічого, для вас Шкварки мають інші опції.
Вирок. Заявку виробника підтверджено частково. Цей соус дійсно має витончений солодкавий смак перші дві секунди, а вже потім з’являється гострий як аромат, так і присмак. Можливо, поняття пікантності в кожного своє, але цей соус я б назвала добряче пікантним, але від того не менш смачним. Їсти тим хто любить гостреньке, але не “до місяця і назад”.
 
 
JAMSA
 

jamsa sauces nabazari.in.ua

 
Виробник. Jamsa sauses , м. Київ
Як купити. Упакування. Замовляла через nabazari. Саме тут я питала рекомендацій і мені надали дуже детальну інформацію про соуси. Відповідали досить оперативно. Власне із замовленням проблем не буде. Доставка Новою поштою за тарифами перевізника. Відправили одразу. Як і в більшості таких посилок, все було загорнуто в гори поліетилену.
 
 
“Сливовий соус”
 
Заявка виробника. Так, це той самий випадок, коли один-єдиний соус згодиться на всі випадки життя. До свинини, до курки, до смаженої рибки… Або, навіть до смаженої картопельки! І, звичайно ж, ніяких ароматизаторів, загущувачів чи то інших шкідливих домішок.
Ціна. 70 грн за 200 мл. Ціна вже вища, а об’єм менший.
Етикетка. Яскрава обгортка фіолетового кольору, хоча ні – сливового) Інформації малувато, проте зараз етикетка оновлена. Як на мене в кращу сторону. На білому фоні, досить читабельно описано усю необхідну інформацію про соус.
 

slyvovyj jamsa nabazari.in.ua

 
Зовнішній вигляд. Цей соус вже добре однорідний. На вигляд чисто як магазинний. От як хочете звичний смак, але натуральний склад – вам сюди.
Смак. Соус зовсім не гострий. Добре чути сливку. Також відчувається оцет. Не знаю чи то тільки я така чутлива до оцту/солі.
З чим їсти. Цей соус також підійде до усього. З м’ясом і картопелькою особливо смачно.
Вирок. Заявку виробника підтверджено. Не на мій особистий смак, але чоловіку дуже сподобався.
 
 
Томатний соус
 
Заявка виробника. Соус має гостро-кисло-солодкий смак. Соус може бути смачним додатком до паштетів, сирів, пасти, страв із м’яса та птиці.
Ціна. 70 грн за 200 мл.
Етикетка. Добре читабельна. Інформації не багато, але об’єм, склад, умови зберігання та термін придатності вказані. Варто би було додати трошки інформації про виробника.
 

tomatnyj jamsa nabazari.in.ua

 
Зовнішній вигляд. Соус однорідний ріденький з чітко видимими томатними зернятками.
Смак. Соус не гострий. Смак більше солодкавий. Ну зрештою таким і має бути справжній помідор.
З чим їсти. Я не докінця його зрозуміла як додаток до сирів і паштетів. І взагалі в “сирому” вигляді. А от як основа соусу для пасти чи риби/м’яса дуже навіть супер. Сьогодні готувала рибу з томатним соусом і горошком. Пішло на Ура!
Вирок. Заявку виробника підтверджено частково. Це не той соус який можна їсти ложкою. Якщо любите густі насичені смаки, то це не ваш випадок. Але як додаток до страв, як от паста – цілком.
 
zhuravlyna jamsa nabazari.in.ua
 
В презент від виробника поклали маленький Журавлиновий соус, тож напишу декілька слів без структури. Він дещо дорожчий 75 грн за 200 грам. Виробник заявляє: “Солодко-кислий журавлиновий соус добре доповнює смак страв з м’яса та птиці. Також, спробуйте його з солодкою кашою чи домашнім сиром.” З кашею я не пробувала, а от з сиром, як домашнім, так і витриманими твердими сортами – ням! До м’яса теж дуже добре. Смак дійсно кисло-солодкий і дуже приємний.
 
 
Літо в банці
 
Виробник: Літо в банці, м.Львів
Як купити. Упаковка. Купити можна лише через nabazari.in.ua. Банка пакується в паперовий пакет, на якому є інформація про продукт.
Заявка виробника. Різнобарв’я смаків в одній банці. Чудово підходить до м’яса, сиру, печених овочів, або просто їсти ложкою.
Ціна. 60 грн за 330 грам
Етикетка. Відсутня як така. Оскільки продукт домашнього виробництва і наразі єдиний, то і етикетки немає. Всю інформацію треба шукати на сайті і паперовому пакеті в який пакується банка.
 
tkemali nabazari.in.ua
 
Зовнішній вигляд. Соус густий не дуже однорідний.
Смак. Дуже насичений. Існує дві версії: гостра і класична солодкава. Відчувається часник і велика кількість спецій.
З чим їсти. З м’ясом – класика. Для грилю ну дуже підходить. Також добрий з сирами.
Вирок. Заявка виробника підтверджена. Дійсно чудово смакує до м’яса, овочів та сиру. А солодкаву версію можна і просто ложкою. Я особисто їм просто з тостами часами.
 
Отакі мої думки. Висновок один: соусів в нас так багато, що підберемо кожному. Особисто я люблю щось неординарне і не дуже гостре, тому мої сьогоднішні фаворити – це румбамбар і ткемалі з аличі до м’яса і журавлина до сиру. А щоб було про що посперечатися – замовляйте і дегустуйте. А потім пишіть відгуки виробникам. Вони дуже люблять коли їх хвалять 😉
 
Смачних вам пікніків! І обов’язково діліться своїми думками у коментарях. Пишіть які смаки любите ви. Наші продавці все прочитають і можливо наступного сезону у когось з них з’явиться ваш улюблений соус.
 
 
 
 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *