Яблучний чатні – мій улюблений «яблучний» рецепт. Це такий собі солодко-гострий джем родом з Індії. Він гарно стимулює травлення і пасує до багатьох страв. Я обожнюю на тости з сиром. Або просто з сиром, але, кажуть, дуже смакує до птиці. На фото подано на цільнозерновому бездріжджовому хлібі. Хочете рецепт?
З чого робимо:
Вершкове масло – 50 г
Зіра (кумин) – 1,5 ч.л.
Гострий перець чилі зелений свіжий (або червоний) – 1 шт
Імбир свіжий (як немає, то й мелений зійде) – 2 ч.л.
Куркума – 1 ч.л.
Яблука – 5 штук великих. Бажано брати червоні м‘ясисті сорти (можна так про яблука говорити?)
Вода – 60 мл
Мускатний горіх тертий – 0,5 ч.л.
Кориця мелена – 1,5 ч.л.
Цукор – 0,5 стакана (в оригіналі було більше, тому можете давати більше, але я не раджу)
Готуємо:
Розтопити в тяжкій каструлі вершкове масло. Додати зерна зіри і пасерувати в маслі до золотисто-коричневого кольору. Додати порізаний тонкими кільцями чилі і подрібнений імбир. Ще хвилинку погріти. Потім додати куркуму і очищені нарізані яблука. Смажити, помішуючи, 2-3 хвилини.
Додати корицю, мускатний горіх і воду. Готувати приблизно 20 хвилин, поки яблука не не стануть м‘якими. Іноді помішувати. Додати цукор і продовжувати готувати, поки консистенція не буде нагадувати джем.
Охолодити. Зберігати в холодильнику в закритій банці.
Готуйте, пробуйте і пишіть в коментарях як вам смакує.
Смачного!
Оригінальний рецепт з книги «Great Vegetarian Dishes» by Kurma Dasa