Яблучний чатні – мій улюблений «яблучний» рецепт

яблучне чатні_nabazari

Яблучний чатні – мій улюблений «яблучний» рецепт. Це такий собі солодко-гострий джем родом з Індії. Він гарно стимулює травлення і пасує до багатьох страв. Я обожнюю на тости з сиром. Або просто з сиром, але, кажуть, дуже смакує до птиці. На фото подано на цільнозерновому бездріжджовому хлібі. Хочете рецепт?

 

З чого робимо:

Вершкове масло – 50 г

Зіра (кумин) – 1,5 ч.л.

Гострий перець чилі зелений свіжий (або червоний) – 1 шт

Імбир свіжий (як немає, то й мелений зійде) – 2 ч.л.

Куркума – 1 ч.л.

Яблука – 5 штук великих. Бажано брати червоні м‘ясисті сорти (можна так про яблука говорити?) 

Вода – 60 мл

Мускатний горіх тертий – 0,5 ч.л.

Кориця мелена – 1,5 ч.л.

Цукор – 0,5 стакана (в оригіналі було більше, тому можете давати більше, але я не раджу)

 

Готуємо:

Розтопити в тяжкій каструлі вершкове масло. Додати зерна зіри і пасерувати в маслі до золотисто-коричневого кольору. Додати порізаний тонкими кільцями чилі і подрібнений імбир. Ще хвилинку погріти. Потім додати куркуму і очищені нарізані яблука. Смажити, помішуючи, 2-3 хвилини.

Додати корицю, мускатний горіх і воду. Готувати приблизно 20 хвилин, поки яблука не не стануть м‘якими. Іноді помішувати. Додати цукор і продовжувати готувати, поки консистенція не буде нагадувати джем.

Охолодити. Зберігати в холодильнику в закритій банці.

Готуйте, пробуйте і пишіть в коментарях як вам смакує.

Смачного!

 

Оригінальний рецепт з книги «Great Vegetarian Dishes» by Kurma Dasa

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *